haber

Öğrencilerimiz “Daha Temiz Bir Kampüs” Mottosuyla Kolları Sıvadılar!

  • 15 Aralık 2023

Üniversitemiz Sosyal Hizmet Topluluğu ve Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, “Daha Temiz Bir Kampüs” mottosuyla sosyal sorumluluk etkinliği organize etti.

Proje fikrini geliştiren proje grubu üyeleri Selinay Bağcı, Ayşe Karahan, Mahmet Yağşi, Barış Kurt, Ahmet Doğan, Furkan Demir ve gönüllü destek veren topluluk üyeleri çevre duyarlılığı konusunda örnek bir davranış sergilediler.

Etkinlik kapsamında kampüsümüzün muhtelif yerlerinde çevreye atılan bütün atıklar büyük bir hassasiyetle toplandı.

Etkinlik sırasında çevre kirliliğine karşı bir farkındalık oluşturulması amaçlanırken diğer taraftan da kampüsün temizlik düzeyinin fark edilir derecede iyileştirilmesi hedeflendi.

Farklı günlerde de yapılan çöp toplama faaliyetlerinde yaklaşık yirmi torba çöp toplandı. En çok kirletilen alanların özellikle Mediko Sosyal binasının etrafı ve öğrenci servis kalkış noktasının olması, ortak kullanım alanlarında daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini gösterdi.

Topluluk üyesi öğrenciler çevre temizliği konusunda bir farkındalık oluşturmak için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini, bütün öğrencilerin ve üniversite personelinin çalışmalarına destek olmalarının sosyal sorumluluğun bir gereği olduğunu hatırlatarak herkesi bu etkinliğe davet etti.

https://www.igdir.edu.tr/blog/haberler-3/ogrencilerimiz-daha-temiz-bir-kampus-mottosuyla-kollar-svadlar-480